Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Verbeteren geluidskwaliteit - Dolby Digital

Opmerkingen

36 opmerkingen

 • Officiële opmerking
  Jonne

  Hoi Jeffry! Op dit moment is daar nog niks over bekend helaas. Groetjes, NLZIET

 • jeffry.krista

  Is er al nieuws over het toevoegen van surround sound?

  0
 • CSource

  Nog steeds geen nieuws? Volgens mij wordt er al voldoende in 5.1 uitgezonden, lijkt me dus eenvoudig genoeg om dit zo ook aan klanten door de streamen.

  1
 • Jonathan

  Dit vind ik ook een groot gebrek! Voeg alsjeblieft surround audio toe. Het is inmiddels 2023 😊

  1
 • tassenbroek

  Dit zou top zijn. Is er al iets over duidelijk?

  0
 • Jonne

  Vooralsnog niet, helaas! Verschillende aanbieders en leveranciers zorgen ervoor dat dit nog niet mogelijk is.

  0
 • nlziet

  Dat kan geen technisch probleem zijn. Het toepassen van Dolby kan variëren van 2.0 (stereo) tot en met 5.1 (Dolby audio variant). Heeft dit soms te maken met (naar het schijnt) de moeilijke relatie tussen NPO, RTL en Talpa?

  0
 • DeLub

  Het is inmiddels 2023, kom op!

  Jullie hebben geluk dat Canal Digital het ook niet heeft (leven ook nog in de vorige eeuw), anders was ik, ondanks dat hun app echt onhandig is, overgestapt.

  Waarom kan dit niet?

  0
 • Jonne

  Dit heeft te maken met verschillende factoren, waaronder veel verschillende leveranciers. Maar er wordt aan gewerkt! 

  0
 • Youri

  Haha, DeLub, dat is zo waar. Als de CD app niet zó enorm slecht was (UX vooral), had ik NLziet misschien niet eens geprobeerd! Alhoewel de prijs van NLziet ook wel een factor was.

  0
 • richard_elbrink

  Met verbetering van geluid zou NLziet zich kenmerkend kunnen onderscheiden van bijv Ziggo. Ik volg betreffende discussies op forums van de grote providers.
  Daar wordt streaming bewust ontmoedigd, middels zo lang en zoveel mogelijk betreffende apps van hun kant te marginaliseren.

  2
 • vmaxx1198

  Gewoon DD+ sturen en dan kan er meteen Atmos aangeboden worden zoals Disney, HBO en Netflix dat ook doen, en dat kan al met 25 mB netwerk snelheid.

  Object gestuurd Atmos of TreuHD kwaliteit is dan helaas niet mogelijk.

  Sky Showtime zit ook al vanaf het begin met Stereo te klooien, belachelijk.......

  2
 • lobke_bos

  Jammer dit bijna alle zenders zijn in dolby als er een provider is die dolby integreert dan ben ik weg bij nlziet.
  PS waarom duurt dit zo lang….

  0
 • vmaxx1198

  Het is echt niet van deze tijd dat NLZiet programma's in Stereo doorstuurt.

  Er is nog zo'n "dinosaurus" actief, en dat is Sky, die streamen ook in Stereo. Zodra die hun maand prijs verhogen ben ik weg, maar dit geld ook voor NLZiet, zodra er een streaming alternatief is die wel minimaal DD+, en Atmos over DD+ doorstuurt, zeg ik mijn abonnement op.

  Eerste klacht over Stereo is al 2 jaar geleden, hoe zo er wordt aan gewerkt..... Alle Nederlandse zender zijn sowieso allemaal in DD, ik kom van Ziggo af, en 80% van alle +50 zenders waren in DD !! Als jij als Streaming platform zegt dat je content wil streamen in DD+ Atmos, dan wordt dat zo geleverd, maar ja, dat moet je wel willen. Geef dan op z'n minst een optie, standaard Stereo 1080P, of een pakket met DD+ Atmos 4K.

  0
 • gijsfleerakkers

  Betere geluidskwaliteit is zeer gewenst. 
  Wanneer komt nlziet met info over beschikbaarheid? Dit is echt een gemis

  0
 • john

  Dit duurt inderdaad wel erg lang om toe te voegen door jullie. Dit is inderdaad een gemiste kans. Heb zo weinig aan mijn Dolby Atmos set! Weinig kans dat ik dan bij NLZiet blijf. Ook graag meer Duitse content, veel zenders in het pakket kunnen wat mij betreft zo de prullenbak in!

  -1
 • Sven

  Welk alternatief is er naast IPTV?

  Wat betreft Duitse content, het is wel NLziet een geen DEziet 😉

  0
 • DeLub

  Canal Digital is een alternatief. Maar dat werkt niet plezierig en destijds hadden die ook geen 5.1 …

  1
 • john

  Ook geen UKziet!

  0
 • vmaxx1198

  Zal toch niet zo heel moeilijk zijn om na deze jaren van verzoeken om beter geluid nu dan eindelijk minimaal DD+ door te gaan sturen.

  Maar zo te zien zijn wij allen “roepende in de woestijn” gezien er geheel geen opvolging aan deze verzoeken gedaan wordt :-(

  Slechte zaak anno 2024 van een streaming zender met een goede beeld kwaliteit. Maar kom op NLziet, Stereo in 2024, het is toch geen muziek zender…….. :-((

  0
 • Tom driehoek

  Ik ben twee jaar klant en ook 2 jaar geleden al gevraagd voor betere audio kwaliteit. Dit is erg belangrijk voor mij. Kunnen jullie update geven over wanneer dit verwacht wordt aub? 

  0
 • Oliver

  Beste gebruikers van NLZIET,

  Hartelijk dank voor jullie feedback en opmerkingen. We waarderen het dat jullie de tijd nemen om jullie ervaringen met ons te delen. Het is duidelijk dat er een sterke wens is voor verbeterde audio-opties, zoals Dolby Digital Plus (DD+) en Atmos, en dat deze ontwikkeling voor velen van jullie een prioriteit is.

  We zijn ons bewust van de discussies over de geluidskwaliteit en de behoefte aan een rijkere audio-ervaring. Het verbeteren van onze service, inclusief de audio, is iets waar we continu aan werken. Echter, dit is een complex proces dat samenhangt met diverse factoren zoals uitzendrechten, technische mogelijkheden en samenwerking met contentaanbieders.

  We begrijpen dat het voor onze gebruikers soms lijkt alsof er weinig vooruitgang wordt geboekt, maar we willen jullie verzekeren dat we actief bezig zijn met deze kwestie. Wat betreft de toevoeging van meer Duitse content en andere verzoeken, we nemen alle feedback serieus en streven ernaar om een gevarieerd en kwalitatief aanbod te bieden dat aansluit bij de wensen van onze kijkers.

  We kunnen op dit moment geen specifieke datum geven voor wanneer deze verbeteringen doorgevoerd zullen worden, maar houd onze updates in de gaten voor meer informatie. Jullie feedback is essentieel voor ons om te blijven groeien en verbeteren.

  Nogmaals bedankt voor jullie geduld en blijf alstublieft jullie waardevolle inzichten delen.

  Met vriendelijke groet,
  NLZIET

  0
 • mail

  Als het bij andere aanbieders al wel mogelijk is, dan hoeft het bij Nlziet toch niet weer maanden te duren.

   

  0
 • vmaxx1198

  Maanden ?

  Wij zijn al ruim 2 jaar bezig om dit Stereo spook van deze stream af te krijgen. NLziet heeft 2x in de 2 jaar gereageert dus ik denk dat het niet zo heel belangrijk gevonden wordt wat de wens van de gebruikers is….. :-(( 

  1
 • mail

  vmaxx1198 het is een reactie op hun laatste reactie. Ik verwacht er ook weinig van. Ze hebben een forum/community, maar actief reageren doen ze ook niet.
  Ze willen een alternatief voor tv providers zijn, maar dat is het bij lange na niet.
  Als ze is starten om twee wekelijks updates aan te bieden.

  En de (bediening) functies tussen android app en apple tv app is gelijk te trekken. 

  0
 • vmaxx1198

  Sorry, was niet vervelend bedoelt. Hopeloze situatie met die verzoeken tot op zijn minst DD of DD+

  Beeld kwaliteit is wel aardig, geluid is een dikke onvoldoende anno 2024. Maar er loopt nog zo'n dinosaurus in de rondte, en dat is Sky “Showtime”, ook alleen Stereo, dus haal dat Showtime er maar af ……… :-((

  1
 • gijsfleerakkers

  Hoi Olivier, je zegt dat nlziet actief bezig is met de kwestie. We zijn 4 maanden verder. Wanneer kunnen we meer info ontvangen?

  1
 • vmaxx1198

  Ach ja, wij zijn al 2 jaar bezig om NLziet zover te krijgen dat wij van de "middeleeuwen" over stappen naar de 23st eeuw kwa geluid..........

  0
 • julien

  NLZiet is toch een joint-venture tussen NPO, RTL en Talpa/SBS? Dan zouden de lijntjes toch erg kort moeten zijn om op z’n minst 1 van de drie omroepen in DD door te gaan geven? Waarom kunnen kabel- en glasnetwerken wel DD-streams aankopen van NPO, RTL en Talpa, maar kunnen deze partijen dat zelf niet binnen hun eigen joint-venture NLZiet? Het zou zo veel makkelijker en sneller moeten kunnen wanneer er geen andere commerciële partijen tussen zitten, maar helaas!

  1
 • vmaxx1198

  NLziet verschuilt zich achter allerlei dingen, maar vertellen er niet bij dat ik gewoon een geld kwestie is, ze moeten om van Stereo naar DD 5.1 te gaan, meer bandbreedte inkopen, dat kost geld.

  Dit is wat NLziet zegt:

  Het verbeteren van onze service, inclusief de audio, is iets waar we continu aan werken. Echter, dit is een complex proces dat samenhangt met diverse factoren zoals uitzendrechten, technische mogelijkheden en samenwerking met contentaanbieders.

  Onzin, de contentaanbieders leveren minimaal 5.1 DD, en dan is de stap naar Atmos DD+ een kleine. Kijk naar de streamers , Netflix, Disney, HBO, en andere, allemaal Atmos DD+. Ziggo, KPN, DD 5.1  Beeldkwaliteit van NLziet is goed, App is redelijk, geen reklame bij terugkijken is top, aleen dat geluid is waardeloos...........

  1

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.