Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Geluid niet synchroon

Opmerkingen

60 opmerkingen

 • Officiële opmerking
  Frans

  Het ontwikkelteam heeft succesvol een oplossing gevonden voor de problemen die zich voordoen bij het gebruik van NPO3 op Android TV en mogelijk andere apparaten. Hoewel dit probleem op andere kanalen gelukkig minder frequent voorkomt, werkt het team aan verbeteringen die op korte termijn ook op deze kanalen worden doorgevoerd. We willen jullie bedanken voor je geduld en begrip terwijl we deze kwestie aanpakken en streven ernaar om de algehele kijkervaring te optimaliseren. 

  Veel kijkplezier bij het Sinterklaasjournaal (en andere programma's) vanavond! 

 • gerritanne

  Ik heb hetzelfde probleem. Het Sinterklaas journaal geeft de hele week al problemen. Audio loopt niet synchroon, ook multimedia tunnelling helpt niet (ik heb NLZIET Android TV 5.7.2 - 739593). Ik kan me niet herinneren eerder zoveel problemen te hebben gehad.


  Ik heb redelijk nieuwe smart TV van Sony. Heb razend snel internet, daar ligt het absoluut niet aan. Andere streaming apos geven geen problemen, dus lijkt echt bij NLZIET te liggen. Ik hoop dat jullie er snel iets aan doen, want dit verwacht ik niet van een betaalde tv dienst als NLZIET!

  1
 • Ivo

  Van terug kijken NPO (bijvoorbeeld Oogappels, we zijn nu bij seizoen 3) tot RTL 4 (bv GTST van gister)

   

  1
 • rooijbos

  Hier ook last als we Sterren op het doek kijken (NPO) via de app op de Apple TV HD, hoogste setting. TV is een Samsung, maar dat doet er niet zo toe want die krijgt het signaal regelrecht via de HDMI kabel.   Het lijkt er dus op dat het platform (Android of tvOS) er niet toe doet. Ook hier goede (1Gbit) internetverbinding. 

  1
 • info.vanderwiel

  Hier ook problemen met het niet synchroon lopen van beeld en geluid. Dit op twee verschillende TV's één is wat oudere Samsung (model zo gauw even niet terug te vinden). De andere een Sony Bravia KE-48A9 (Android TV). Andre apps (Netflix, Prima etc) hebben dit probleem niet. Het lijkt vooral op te treden bij het terug kijken van programma's.

  1
 • Rody

  Dat klopt inderdaad. Met het live beeld hebben wij er ook geen last van. Ik kijk elke dag hetzelfde programma (SWAT van zondag 10 dec) even om te kijken of het opgelost is, maar ik heb er weinig vertrouwen in eerlijk gezegd.

  Hier in dit topic zie ik ook geen nieuws voorbij komen. Ik ben blij met de 2 weken gratis, want zo te zien ga ik niks afsluiten. 

  1
 • meggens

  Wat ze zouden moeten doen is een synchronisatie functie toevoegen aan de app zodat iedereen voor zichzelf de synchronisatie kan afstellen. Kan mij voorstellen dat de vertraging niet bij iedereen hetzelfde is, en dat het ook te maken heeft met welke OS, apparaat, app, receiver, etc men gebruikt om NLziet op af te spelen.

  Op mijn LG tv met WebOS en NLziet app is in elk geval duidelijk een vertraging te zien. Ik maak gebruik van e-Arc om het geluid van mijn tv naar mijn receiver en speakers te sturen.

  Andere apps (Netflix, HBO, Amazon Prime) die op mijnWebOS geïnstalleerd staan en gebruik maken van hetzelfde e-arc kanaal lopen wel synchroon, dus ik ga ook niet zitten rommelen met de instellingen van mijn tv of mijn receiver als NLziet als enige synchronisatie problemen heeft.

  Een simpele synchronisatie functie zou het probleem al kunnen oplossen.

  1
 • Marie

  Hi! Dankjewel voor je bericht. Dat klinkt vervelend! Op wat voor tv ervaar je dit precies? Helpt het misschien om de hoge beeldkwaliteit uit te schakelen? Groet, Marie 

  0
 • fkiffers

  Het is een Philips tv. Jaar of 5 oud, al meerdere jaren naar tevredenheid in gebruik met de Nlziet app. Beeldkwaliteit uit of aan maakt niets uit. En zoals gezegd, andere apps hebben er geen last van.

  0
 • Marie

  Ik neem aan dat deze Philips tv op Android draait, klopt dat? In dat geval zou ik je willen aanraden om de Multimedia Tunneling functie in te schakelen. Je vindt deze optie onder Instellingen in de NLZIET app. 

  0
 • fkiffers

  Die functie staat aan. Als ik het uit zet maakt dat ook geen verschil helaas

  0
 • Oliver

  Zouden we het modelnummer mogen weten van je Phillips tv? 

  0
 • e_hoef

  Google leidt mij naar dit topic; helaas ervaren ook wij dit probleem sinds enkele dagen. Ook wij hebben alles al gereset, opnieuw geïnstalleerd. Het maakt geen verschil, het probleem komt zelfs steeds vaker voor. 
  Door de aflevering handmatig 1 tikje terug te spoelen loopt het weer even synchroon, maar helaas voor korte duur. 

  Wij hebben een Sony tv van 2 jaar oud. 

  Hopelijk kan iemand de oplossing aandragen…

  0
 • Ivo

  Wij hebben er ook last van met een Hisense tv… wordt er gek van.
  De 50A79KQ

  0
 • Marie

  Hi! Bedankt voor jullie meldingen. Onze developers proberen dit momenteel te reproduceren. Op welke specifieke zender(s) hebben jullie problemen ervaren? 

  0
 • marieke

  Bij ons valt het in ieder geval op NPO2 heel erg op. Philips-tv via Apple TV. 

  0
 • Martvandecamp

  Wij hebben het ook, op een Samsung UE55KU6020. We kijken niet zo vaak TV dus ik kan niet zeggen of het veel voorkomt, maar in ieder geval iedere dag bij het Sinterklaas journaal op NPO3. Dat duurt 20 minuutjes en dan dien je zo'n 15 keer op terugspoelen te klikken en meteen weer op play om het weer recht te laten lopen, best wel irritant…

  0
 • gerritanne

  Sinterklaas journaal is op NPO3. 

  Ook het live bekijken van Masked Singer afgelopen vrijdag op RTL4 was een drama. Dat was echter een ander probleem. Het probleem daarbij was dat hij een op bepaald punt in de opname steeds vastliep. Vanaf dat moment konden we dus niet verder kijken (we zaten halverwege de show, dus nogal jammer…)

  0
 • jm.oostwouder

  Ook wij hebben hier last van. Het valt op bij  het sinterklaasjournaal. Heel irritant. 

  Onze tv is een Samsung van 3 jaar oud.

  0
 • Marie

  Hi! Dankjewel voor je melding. Heb je dit ook bij andere (live) programma's ervaren, op andere zenders? 

  0
 • Ivo

  Bij “live” kijken is het mij nog niet opgevallen. Gister is het euvel niet voor gekomen, ook niet met terug kijken.

  0
 • jm.oostwouder

  Nee nog niet. Als het zo is zal ik het melden.

  Bij het sinterklaasjournaal zie je het ook verspringen. Er verspringt iets in het beeld en het geluid loopt niet meer synchroon.

  0
 • felixrazenberg

  Ik herken eea. Ook bij ons verloopt de synchronisatie sinds enkele dagen ook niet goed. Dit bij ondemand en bij terugkijken vanaf gids. Dit speelt ongeveer sinds een week.

  0
 • Ivo

  De aflevering Zeeman Confronteert van vandaag terug kijken gaat ook weer scheef…

  0
 • fred.van.der.salm

  Ook hier hetzelfde probleem. Lijkt me dat hier wel snel een oplossing voor gaat komen

  0
 • saabtie

  Hier ook, bloed ittitant.

  0
 • gerritanne

  Vandaag ging Sinterklaas journaal en Freek Vonk ook weer niet goed.


  Beste NLZIET ontwikkelaars, hebben jullie na een week enkel idee wat er aan de hand is, en zoja, op welke termijn we hiervoor een oplossing mogen verwachten. Zo nee, dan hoor ik het ook graag.

  0
 • pschrombges

  Ook bij de voetbalwedstrijd Gibraltar - Nederland continu een verspringende beeld. De goals hoor ik eerder dan dat ik ze zie. Heel irritant. NL Ziet…..los het aub snel op

  0
 • Frans

  Goedemorgen, 

  Het ontwikkelteam is dit issue momenteel met de hoogste prioriteit aan het onderzoeken. We streven er uiteraard naar om het probleem tijdens live kijken met het verspringen van het beeld en niet synchroon lopen met geluid heel snel op te lossen en de kijkervaring te bieden die je gewend bent. 

  Dank jullie wel voor jullie geduld terwijl we bezig zijn met het vinden van een oplossing. 

  0
 • rene.pel

  Ook hier het zeeeeeer irritante synchroon probleem, al meerdere dagen bij bepaalde zenders maar ook nu bij het verkiezingsprogramma van de NOS. Het valt mij op dat  de synchro-problemen zich daarbij alleen voordoen bij bepaalde delen van de uitzending die niet van de centrale presentatieplek komen. Kan het een codec-probleem zijn? 

  0

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.